Steeds meer zorginstellingen kiezen voor Zorglease op Maat.

In de dynamische wereld van de zorgsector staat het werven en behouden van gekwalificeerd personeel centraal. Maar met toenemende uitdagingen, zoals personeelstekorten en hoge kosten, zoeken zorginstellingen voortdurend naar innovatieve oplossingen om deze problemen aan te pakken. Een innovatieve benadering, die steeds meer terrein wint is het Zorglease op Maat concept van Riemersma Leasing. Zorginstellingen zoals De Zorgboog en Savant Zorg maken al jarenlang met succes gebruik van deze kostenneutrale mobiliteitsoplossing om goed zorgpersoneel te werven én te behouden. 

Wat is het Zorglease op Maat concept?
In de zorg liggen CAO’s voor het personeel grotendeels vast, dus onderscheid is alleen mogelijk op andere vormen van beloningen. Riemersma Leasing helpt vanuit onverwachte hoek, want mobiliteit blijkt voor veel zorginstellingen een onderscheidende personeelstrekker te zijn. Een leaseauto is een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Bij veel zorginstellingen is het gewoon dat het zorgpersoneel de cliënten bezoekt met eigen vervoer. Door een leaseauto of e-bike aan te bieden onderscheid je je van andere zorginstellingen én je medewerkers rijden in een nieuwe en veilige auto. Het Zorglease op Maat concept biedt zorginstellingen een manier om mobiliteit te faciliteren voor hun personeel. Een oplossing zonder rompslomp én kostenneutraal. 

De voordelen voor zorginstellingen

Zorglease op Maat is een lease oplossing dat veel voordelen biedt voor zowel de werkgever als de werknemer. We lichten er een aantal voor je uit.Een aantrekkelijke arbeidsvoorwaarde

Door gebruik te maken van het Zorglease op Maat concept kunnen zorginstellingen zich onderscheiden als werkgever en een aantrekkelijke werkgever zijn voor potentiële werknemers. Het geeft een extra stimulans voor nieuwe medewerkers om voor de zorginstelling te kiezen en voor bestaand personeel om te blijven.
Duurzaamheid

Wanneer ambulante medewerkers hun eigen auto omruilen tegen een leaseauto gaan ze niet alleen goedkoper rijden, maar vaak ook in een nieuwere auto. Wat veel beter is voor het milieu en zorginstellingen kan helpen bij het verminderen van de CO2-uitstoot.

Kostenneutraal
Een van de meest opvallende voordelen van dit concept is dat het een kostenneutrale oplossing is voor zorginstellingen ten opzichte van de CAO VVT. Middels een gepersonaliseerde eigen bijdrage zorgt Zorglease op Maat ervoor dat het kostenneutraal is om een leaseauto aan te bieden aan het zorgpersoneel.

Het succesverhaal van De Zorgboog en Savant Zorg.

De Zorgboog en Savant Zorg zijn twee voorbeelden van zorginstellingen die al geruime tijd met succes het Zorglease op Maat concept hebben geïmplementeerd. Door het aanbieden van deze flexibele mobiliteitsoplossing hebben ze niet alleen hun personeelsbestand weten te versterken, maar ook de tevredenheid en betrokkenheid van hun medewerkers vergroot.

Deze zorginstellingen zijn ervan overtuigd dat het bieden van innovatieve en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden essentieel zijn om onderscheidend te blijven van de concurrentie. Het Zorglease op Maat concept helpt hen bij de positionering als aantrekkelijke werkgever en om goed zorgpersoneel aan te trekken en te behouden.

Niet alleen De Zorgboog en Savant Zorg kozen voor het Zorglease op Maat concept, maar ook TWB, Alliance Zorg, Zorg van Rinette, ABR Zorgt, Amare Zorg, Santé Partners, Thuiszorg Groot Brabant, Maaswaarden, Novicare, ETZ en de Zorgapotheek.


Conclusie

Het Zorglease op Maat concept biedt een veelbelovende oplossing voor zorginstellingen die te maken hebben met uitdagingen op het gebied van personeelswerving en -behoud. Door flexibele en aantrekkelijke mobiliteitsoplossingen aan te bieden, kunnen deze instellingen niet alleen hun personeelsbestand versterken, maar ook hun concurrentiepositie verbeteren en bijdragen aan duurzaamheid. Met het succesverhaal van instellingen zoals De Zorgboog en Savant Zorg als voorbeeld, wordt het duidelijk dat het Zorglease op Maat concept een veelbelovende strategie is voor de toekomst van de zorgsector.