Autoverzekeraars hebben de premies voor autoverzekeringen de afgelopen jaren fors verhoogd; soms wel tot 40%. In de media verschenen hierover in de afgelopen maanden diverse artikelen. De belangrijkste oorzaken voor deze stijging? De toename van het aantal schades én de toename van de kosten per schade. Deze toename wordt onder meer veroorzaakt door letselschades en door het gebruik van smartphones tijdens het rijden. Ook voor 2019 wordt een verdere stijging van de premie verwacht.

Kunnen we invloed uitoefenen op deze ontwikkeling?
Wanneer er minder schade wordt gereden heeft dat uiteraard een positief effect. Ons rijgedrag is een belangrijke factor. Men roept niet voor niets op om veilig te rijden, afstand te houden en je te houden aan de snelheid. Ook rekening houden met je medeweggebruikers en anticiperen in het verkeer helpt. Ons advies: doe mee aan de campagne Rij MONO en ga ongestoord onderweg.

Premieverhoging vanaf 2019 verwacht
In 2017 hebben wij voor het laatst een premieverhoging doorgevoerd. Per 2019 sluiten wij een nieuw verzekeringscontract waarbij de verwachting is dat ook onze premies zullen stijgen. Op het moment dat hierover meer bekend is zullen we je direct informeren.

Heb je vragen of wens je informatie over schadepreventie programma’s? Neem dan contact op met je accountmanager.